Omgeving

Ontdek de omgeving

Leer meer over

Vlakbij & midden in de natuur

Vakantiewoning ’t Polletje ligt in polder Arkemheen, nog geen 10 minuten van het Randmeer af waar je een strand en veel fiets- en wandelmogelijkheden hebt. Het is drie kilometer naar de stad Nijkerk waar je naast de praktische supermarkten, fietswinkels en kledingwinkels ook mooie bezienswaardigheden kan vinden. Dit vakantiehuis in Nijkerk biedt vakantiegangers een mooie uitvalsplek.

Wist u dat?

weetjes over de bezienswaardigheden in de buurt

In de buurt

dorpen en steden in de omgeving van Nijkerk

Activiteiten

tips om te doen of evenementen te bezoeken

Mooiste kerktoren

Nijkerk heeft de mooiste kerktoren van Nederland. In 2012 is De Grote Kerk met de witte toren uitgeroepen tot de mooiste kerktoren. Sinds 2019 is de kerktoren 's avonds verlicht. Een eyecatcher die vanuit de tuin van 't Polletje te zien is. De toren is in de zomermaanden wekelijks te beklimmen.

Wijngaard

Aan de andere kant van Nijkerk liggen twee wijngaarden. Wijngaard Aan de Breede Beek ligt 6 kilometer verder op Landgoed Slichtenhorst. In 2019 en 2020 is de wijngaard bekroond tot 'Beste Wijngaardenier'. Even verderop op het landgoed Appel ligt de Wijnhoeve Middeldorp. Op de website van Lovely Grapes vind je meer informatie over deze beide wijngaarden.

Stoomgemaal Arkemheen

Dit stoomgemaal is altijd te bezichtigen en zo nu en dan is het ook in gebruik. Het staat in dezelfde polder als 't Polletje. Tussen de vakantiewoning en het Stoomgemaal ligt een Natura2000-gebied waar veel vogels en dieren hun thuisplek hebben gevonden. De maaldagen zijn te vinden op de website van het stoomgemaal.

Fietsers & wandelaars

't Polletje biedt volop de gelegenheid om er fietsend of wandelend op uit te gaan. Met o.a. het volgen van een knooppuntenroute kan op de fiets de wijde omgeving ontdekt worden. Diverse klompenroutes in de omgeving van Nijkerk bieden de kans om de natuur wandelend te ontdekken.

Viswater

In de Arkervaart in Nijkerk kunnen vissers hun hengel uitgooien. Ook een poging wagen? Koop een dagkaart en wie weet sla je een karper aan de haak. Bekijk de website van de plaatselijke hengelsportvereniging 'Hoop Op Geluk' voor actuele tarieven.

Stadsrechten sinds 1413

Nijkerk heeft sinds 1413 stadsrechten. Museum Oud Nijkerk geeft je graag een inkijkje in de geschiedenis en neemt je mee op een wandeling langs kenmerken van vroeger. Zo had Nijkerk voor de oorlog ook een levendige Joodse gemeenschap.

Kerken

Nijkerk heeft meerdere kerken die op zondag diensten houden. Een overzicht is wekelijks te vinden in de huis-aan-huis krant De Stad Nijkerk. Voor zolang de kerkdiensten maar beperkt open zijn, zijn er kerkdiensten te volgen via www.kerkdienstgemist.nl of YouTube.

Omliggende dorpen en steden

Dorpen als Bunschoten-Spakenburg, Barneveld en Putten omringen Nijkerk. Ook keistad Amersfoort en Hanzestad Harderwijk zijn met 15 minuten te bereiken. Nijkerk ligt aan de rand van de Veluwe en biedt plezier aan en in het water, in het bos en polderlandschap. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 35 minuten rijden. De provincie Flevoland ligt op 10 minuten rijden waar het dorp Zeewolde ligt. Rond Zeewolde zijn er veel wandelmogelijkheden. Bekijk de blog van Aliasdee voor de wandelingen met kinderen.

Activiteiten

De activiteiten die hier genoemd staan, kunnen geannuleerd of verplaatst worden indien de Covid-19 richtlijnen dit vragen. Via onderstaande link komt u op de website van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging met daarop alle activiteiten in Nijkerk.

  • Jaarlijks op de derde maandag van april is er Boerenmaandag in Nijkerk. Naast pannenkoeken eten, elkaar ontmoeten bij grote tractors zijn er activiteiten voor kinderen en is er een braderie.
  • In de zomermaanden vinden er regelmatig braderieën plaats naast de wekelijkse vrijdagmarkt op het Plein.
  • In Spakenburg wordt op vier woensdagen in de zomervakantie de Spakenburgse Dagen gevierd.
  • Op de tweede woensdag in juli is er Horecadag. Een gezellige avond met live muziek in het centrum.
  • Rond dezelfde tijd viert de buurtvereniging Holk de HolkerZomerSpelen die vaak aan de Korte Holk plaatsvinden.
  • In augustus is er een jaarlijkse Zomerfeestweek met allerlei activiteiten in het centrum. Op de donderdag in deze week is er de Nacht van Nijkerk.
  • Op de eerste zaterdag in september zijn er de Sleepbootdagen in Nijkerk. In Bunschoten viert men dan de Visserijdag.
  • De Menindoor vindt het eerste weekend van november plaats. Drie dagen lang kan je kijken naar marathonwedstrijden met enkel-, tweespan of zelfs vierspan pony en paard. Kijk voor meer informatie op www.luxool.nl.
Wil je ook verblijven in vakantiehuis 't Polletje?